1658 poze   70136 vizite

Casa - asa cum am gasit-o 2011

Mulţi prieteni şi cunoştinţe ne-au crezut "cu capul" atunci când ne-am mutat aici, din centrul oraşului Galaţi. Însă fără un pic de nebunie, viaţa e pustiu :))
poarta la care ne asteptau bunicii...
poarta la care ne asteptau bunicii...
DSC03415
DSC03415
DSC03408
DSC03408
2010 -căsuţa ce ne va servi ca adăpost.; DSC03419
2010 -căsuţa ce ne va servi ca adăpost.
căsuţa, cu sufletul trist; DSC03420
căsuţa, cu sufletul trist
DSC04718
DSC04718
DSC03423
DSC03423
DSC03425; intrarea in casa
DSC03425
prispa, la 10 ani de la moartea bunicii; DSC03426
prispa, la 10 ani de la moartea bunicii
prispa
prispa
DSC03430
DSC03430
si asa am gasit geamurile...
si asa am gasit geamurile...

Comentarii album • 18
CosminN 15 July 2017  
Curaj pur nu gluma!
Am o astfel de casa mostenire dar nu m-as muta in ea nici in ruptul capului.
Raportează
DoDorina 15 July 2017  
Aşa spuneam şi eu. Nici nu vroiam să aud de locul acesta, era prea trist... Dar acum îmi dau seama că am dat mâna cu Dumnezeu. Totul ţine de voinţă şi de cât de mult îţi doreşti să fii liber.
Da, e vorba de curaj. Dar până la urmă în ce constă frumuseţea vieţii? Nu m-aş mai întoarce la oraş niciodată pentru a trăi precum un robot.
La ţară nu mai e ceea ce era odată... Confortul pe care ţi-l poţi face la sat, nu se compară cu traiul între betoane. Curent electric, internet, drum asfaltat şi apă potabilă să ai, altceva nu îţi mai trebuie. Şi o sursă de venit, normal.
Nu creştem găini sau alte animale pentru sacrificat. Avem abonament la lapte, vine la poartă de două ori pe săptămână. Magazine sunt pe toate uliţele. Cu de toate, bani să ai. Până în cel mai apropiat oraş facem 20 minute cu microbuzul care circulă din oră în oră.
Ceea ce lipseşte sunt oamenii cu care poţi comunica în limba ta :)
Raportează
CosminN 15 July 2017  
Nici eu nu concep viata traita intre betoane, ma bucur de viata la curte insa, ceea ce am vazut in acest album, repet, se cheama curaj in forma lui cea mai pura.

P.S. - nu cresteti gaini pt. sacrificat insa ve recomand o familie de 4-5 gaini si 1 cocos (nu de rasa ci din acestea taranesti) si veti avea un cosulet plin cu oua sanatoase si gustoase.
Ca si bonus, la pachet va veni ceasul desteptator (incepand aproximativ cu ora 01.00 vara si 23.00-00.00 iarna si continuand toata noaptea din ora in ora) - cocosul plus, desigur, frumusetea acesor pasari si comportamentul lor atat de interesant de studiat.
Printre bucuriile "taranesti" se numara si aceea ca, atunci cand spre exemplu ai crezut ca o gaina ti-a fost furata de vr-un pradator (biped sau patruped, cu par sau cu pene),dupa 3 saptamani o vezi cum vine mandra tare in curte cu o duzina de puisori dupa ea. ;)
Raportează
DoDorina 15 July 2017  
Din câte am văzut în albumul dvs, sunteţi pasionat de păsările de curte. Felicitări. Sunt foarte frumoase toate exemplarele. Orice pasiune necesită timp şi foarte multă grijă. Noi avem doar 6 ani de când ne-am schimbat radical stilul de viaţă, de la oraş la sat. Vă daţi seama că încă învăţăm cum stau treburile. Deocamdată suntem mari pasionaţi de arbuşti fructiferi iar asta ne ocupă tot timpul. Încă suntem în proces de adaptare. Nu e uşor. Este greu dar foarte frumos iar fiecare zi este o provocare pentru noi.
Toată lumea ne priveşte ca pe nişte ciudaţi. Cei pe care i-am lăsat la Galaţi nu înţeleg cum am putut lua asemenea decizie iar cei din sat ne privesc pieziş.
Îmi place să văd păsări de curte dar să nu mă ocup eu de ele :). Deocamdată privesc comportamentul păsărilor sălbatice care zburătăcesc prin curte. E uimitor câte am putut observa în cei 6 ani de viaţă de ţărani.
Raportează
CosminN 15 July 2017  
Multumesc! Da, sunt pasionat de animale in general si de pasari in special.
In general fie esti pasionat de plante, fie de animale. Si de una si de alta nu prea merge. De fapt merge insa cele doua categorii de fiinte nu se impaca prea bine. Cei care au animale nu prea au curti frumoase si invers. :D
Puneti prin livada si prin curte tot felul de casute pt. pasari, de dimensiuni diferite. Gasiti modelele adecvate speciilor autohtone pe internet.
Veti avea ograda plina de pasari indigene care, pe langa faptul ca sunt frumoase, a vor aduce si o sumedenie de foloase consumand multi daunatori ai plantelor.

Referitor la perceptia celor din jur, si eu m-am lovit de aceeasi situatie la un moment dat.
Timpul le rezolva pe toate.
Raportează
DoDorina 15 July 2017  
Iubim animalele la nebunie. Am 3 căţele mari care sunt libere în curte. Nici măcar îm ţarc nu pot să îi închid. Nu îmi deranjează florile pentru că nu suportă să fie certate. Am sute de vrăbii prin toate orificiile de sub acoperiş cărora le-am agăţat recipiente cu apă prin copaci iar iarna primesc mălai în fiecare zi. Am un iepure de câmp prin grădină care apare în mod regulat şi căruia îi las peste iarnă cotoarele de varză după ce recoltez.
Dacă aş avea putere aş aduna toate animalele şi păsările la mine în curte. Dar nu se poate, nu le pot îngriji.
Raportează
CosminN 15 July 2017  
Cu asa "tratatie" nu mai trebuie adunate. Vin singure. :))
Raportează
DoDorina 16 July 2017  
:))
Raportează
danielanita 30 June 2015  
Mare curaj ati avut! Felicitari si spor la treaba!
Raportează
DoDorina 30 June 2015  
Mulţumim pentru apreciere. Schimbarea stilului de viaţă e o mare provocare în viaţa noastră. Uneori e greu dar faptul că am luat-o de la 0 fără ajutorul nimănui ne face să ne simţim invincibili :)
Raportează
dincaion 16 January 2015  
tot respectul,cand ai vointa,exista si infaptuire.
Raportează
DoDorina 17 January 2015  
Mulţumim :)
Raportează
gabilaura 12 October 2014  
felicitari pt asa o realizare .
Raportează
DoDorina 12 October 2014  
mulţumim frumos
Raportează
popandrei 8 July 2014  
si ieu sant ca voi
asa am anceput
Raportează
siana 21 January 2014  
Bravo!Omul gospodar,sfinteste locul!Desii sunteti tineri,ati pus gospodaria pe picioare!Inca odata,FELICITARI!
Raportează
DoDorina 21 January 2014  
Multumim din suflet. E greu inceputul dar lucrurile mari se fac cu pasi marunti. Speram sa reusim sa facem ceea ce visam de mult timp. Numai bine.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.